Thursday, June 14, 2012

Mida indoneeslased oma riigis muudaksid

See nädal palusin igal õpilasel öelda, et mida nad muudaksid Indoneesias, kui nad oleksid kõikvõimsad. Mõned populaarsemad vastused olid järgnevad.

Haridussüsteem – praegune haridussüsteem ei anna nende arvates kõikidele võrdseid võimalusi.

Valitsus ja/või president – need tuleks välja vahetada, kuna nad on korrumpeerunud ja ei hooli vaesetest.

Võimulolijate suhtumine ja teod – eelmisele vastuseks ütlesid teised, et inimeste välja vahetamine ei muudaks midagi, sest korruptsioon on siin justkui süsteemi sisse kirjutatud, nii et tuleks muuta hoopis üldisemat poliitikute suhtumist.

Onupojapoliitika võim – mu õpilastele ei meeldi, et väga paljud asjad Indoneesias sõltuvad onupojapoliitikst ja tutvustest.

Ühistransport – nende arvates jätab Indoneesia ühistransport üldiselt soovida ja kui seda edendada, siis paraneks kogu liiklus, sest rohkem inimesi sõidaks ühistranspordiga.

Rahva suhtumist – mõndade arvates ei austa indoneeslased piisavalt oma kultuuri ja riiki, patriootlusest jääb puudu. Kõik tahavad välismaale ja ära ja ei oska uhked olla oma kodumaa üle.

Lisaks mainisid veel õpilased, et nad tahaksid tutvustada turistidele seni “avastamata” kohti (enamus turiste ei jõua Balist kaugemale, kui veab, siis ka Jogjakartasse). Mõni ütles, et tahaks lahendada ära tänavalaste ja kerjuste probleemi, mõni teine religioosse diskrimineerimise ja kolmas tahtis parandada tervishoiusüsteemi. Minu kurvastuseks ei maininud keegi siinset prügiprobleemi ja vähest loodusest hoolimist, kuid üldiselt oli mul ikka hea meel kuulda, et nad teavad enamusi oma riigi nõrkuskohti ja tahaksid neid parandada.

6 comments:

  1. Tundub, et teemad on üsna sarnased sellele, mis Eestiski. Huvitav, mis üks vabatahtlik Eestis arvaks, et millele me peaks rohkem mõtlema?

    ReplyDelete
  2. kas sinu klassis ja seal üldse on siis nagu vaesemad lapsed???rikkamad mingites erakoolides janii???

    ReplyDelete
  3. eieieii, nad pole sugugi mingi underprivileged punt, suht tavalised! lihtsalt üsna lahtiste silmadega enda ümber toimuva osas!

    ReplyDelete
  4. okei äge :D btw ja õpin preagu raskeimat eksamit üldse...pühapäevast saati pole tost väljaski käind ja mõtlen siin, et sinu elu on ikka maailma huvitavaim- sa saad resida, õppida, ja tööd teha kõike pmst samal ajal, maailma kauneimates kohtades...MEGAKADE. tahan ka reisule ://

    ReplyDelete
  5. Keskkonnasäästlikkus on väga õige märkus ! Nad on vist mõnede asjadega nii harjunud, et ei pane enam tähelegi. Näiteks odava ( ja ehk ka pliid sisaldava? ) kütuse kasutamine on toonud kaasa megasuure mikroosakeste reostuse õhus. Olen lugenud mingeid foorumeid, kus emad kurdavad, et peavad oma võsukestel juba väga väiksest east ravima hulle kopsuhädasid.

    Kuidas su kopsud seal vastu peavad :D ? Ja kuidas õhk tundub ?

    ReplyDelete
  6. siin on õhureostusega jep päris kehvasti. tervisele päris pole hakanud, aga näonahk on päris kehva ja nädalavahetuseti mägedesse minnes on maailma kõige mõnusam looduses värsket õhku hingata :) eriti kole on vaadata kuidas mingitel romudel bussidel suured pahmakad tossu summutist välja tulevad!

    ReplyDelete